Belépés

a 6 legfontosabb dolog, amit tudnod érdemes

Rólunk mondták

"Nagyon értékes és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam és gazdagodom, amióta Zsófiához járok. Amellett, hogy rengeteget megtudtam magamról, előre tudtam lépni a konkrét problémáimmal (pánik, szorongás) kapcsolatban, illetve az életben úgy általában is; a segítségével sikerült túllendülnöm azon a holtponton, ahol megakadtam.” István (30)

"Váratlanul ért tavaly életem első lumbágója ami egy csapásra átszervezte a teljes nyaramat. Zsófival hónapokat dolgoztunk először a rövid-, majd a hosszabb távú megoldáson - érdemes volt! Az idei nyarat fájdalomtól mentesen, egészségesen töltöttem és bepótoltam minden programot tavalyról is! Zsófinak áldás van a munkáján!" Gergely (37), marketing szakértő

"Bármikor, ha találkozom Mercédesszel, egy teljesen rám figyelő, elfogadó, ítéletmentes légkör vár. Nem kell szégyellenem semmit, őszintén elmondhatom, hogy mi van bennem- minden téren." Orsi (21), egyetemista

“Azért kerestem fel Zsófit, mert úgy éreztem, hogy nem találom a helyem a világban. Az alkalmak során feltérképeztük, hogy miben vagyok igazán jó és mi motivál. Nagyon sok új információt megtudtam magamról meg a munkaerőpiacról is.”

Veronika (31), bölcsészből lett rendezvényszervező és magántanár

“Nagyon komoly szociális szorongással küzdöttem, egyáltalán nem voltak mély kapcsolataim. Itt közösen felfedeztük a viselkedésemet irányító félelmeim gyökereit, s én is sokkal jobban rálátok magamra. Múlt héten életem első randija is egész jól sikerült.”

Dani (26), fizikus

„Február vége óta járok Lillához és abszolút meg vagyok vele elégedve. Nagyon sokat segített egyrészt a tüneteim kezelésében autogén tréning segítségével, másrészt pedig a tünetek mögött álló érzelmek feltárásában és feldolgozásában. Az ülések légköre kényelmes és fesztelen, Lilla nagyon kedves, de megfelelő szakmaisággal kezeli a beszélgetéseinket, engedi hogy a saját tempómban haladjak.” Emma (22), egyetemi hallgató

“Azért kerestük fel Zsófiékat, mert a házasságunk nagyon félresiklott, közénk állt egy harmadik fél, s már a válás gondolata foglalkoztatott, de szerettünk volna egy utolsó esélyt adni a kapcsolatnak. Még csak 6 párterápiás alkalmon vagyunk túl, de már sikerült eldöntenünk, hogy mégis szeretnénk együttmaradni, s nem a válás felé indulni.”

Anna (33), tanár és Gábor (35), mérnök

“A konzultációk során felszínre kerültek olyan sérelmek, amik miatt harag tombolt bennem. Ahogy ezeket átdolgozzuk, azt veszem észre magamon, hogy egyre kevésbé érzek késztetést robbanni egy-egy konfliktusos helyzetben.”

Ferenc (37)

“Fontos volt, hogy olyan szakemberekhez kerüljünk, akik számára szintén fontos a hit, kereszténység, ez segített a bizalom kialakulásában. A családterápia közben a kislányom betegsége teljesen megszűnt. Több, mint fél éve zárult le a terápia, és azóta sem jelentkezett."

Andrea (44), háztartásbeli és családja

“Lelkigondozói segítségért kerestem fel az Életműhelyt, mert az Istennel való kapcsolatom nagyon megromlott, s ez kihatással volt a hangulatomra, szociális kapcsolataimra is. 3 hónapot jártam, és ezalatt teljesen új alapokra helyeződött a hitéletem, felismertem sok régi rossz, hamis beidegződést.”

Kamilla (24), diák

“Egy szakítás után kértem segítséget, hisz már nem az első alkalommal “maradtam csúnyán hoppon.” Zsófi segítségével ráláttam, hogy milyen mintákat követek, milyen férfiakhoz vonzódom, s mik a valódi vágyaim egy kapcsolatban. Mostmár ez alapján randizom, és nagyon sok felesleges kört kihagyok így!”

Réka (28)

„Felszabadultabb és elfogadóbb lettem magammal. A szürke hétköznapi görcsös malom kezd a saját várammá válni.”

Dóri (33), építész

„Judittal nagyon jó volt együtt dolgozni! Megtanított arra, hogy hogyan indítsam a napomat reggel, átgondolni a napi feladatokat. Így sokkal gördülékenyebben veszem a dolgokat. A diákjaimmal a kapcsolatteremtés is könnyebben megy.”

László (49), oktató

„Amiben hosszú évek óta megoldatlanul, tanácstalanul forogtam végre kikerültem azáltal, hogy más oldalról más megvilágításból néztük meg a helyzetet. Olyan felismerésekkel gazdagodtam, mely életem minden területére kihat, tudatosabb lettem és fókuszálni tudok a megoldásra. “

Zsuzsi (40), óvodapedagógus

„Adél segítségével rájöttem, hogy a változáshoz én kellek. Nekem kell döntenem.”

Anita (30)

„Adélt, az egyik ismerősöm ajánlotta. Mikor bemutatkoztam Neki, Ő mosolygott, én meg csak sírtam és sírtam. Hála Istennek ma már csak egy rossz emlék, Adélnak köszönhetően sikerült viszonylag hamar kimásznom belőle.”

Marcsi (40)

„Legutóbb, orsócsont törés utáni állapotom helyreállítása során kerültem kapcsolatba Zsófival. Egy nagyon elhúzódó, makacs csukló mobilizálás részeként ismerhettem meg általa, egy légzés technika alkalmazását is, mely nagyon megkönnyítette a csukló tornámat.”

Mária (63)

„Az elmúlt egy évben, amióta Zsófiához járok, a segítségével sikerült gondolkodásmódbeli és életmódbeli változásokat is eszközölnöm, amelyek mind segíthetnek nyugodtabb és tudatosabb módon élni az életemet.” Gábor (35)

Munkatársaink

Kovács Janka

Lelkigondozó, pszichológus-jelölt

Záborszky Zsófia

Pszichológus, tréner, pár- és családterapeuta-jelölt

Fodor Zsófia

Manuálterapeuta, gyógytornász

Sőreg Judit

Mentálhigiénés tanácsadó, coach

Szentkereszty Zsófia

Pszichológus, relaxációs terapeuta, klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt, pár- és családterapeuta jelölt

Vámos Katalin

Manuálterapeuta, gyógytornász

Szabó Mercédesz

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Neri Orsolya

Pszichológus, klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt, relaxációs terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt

Négyesiné Harangi Éva

Gyógytornász

Walter Zita

pszichológus, mediátor, DSZIT-terapeuta jelölt

Szisz Lilla

Pszichológus, kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns

Ábrám Boróka

Dietetikus

Dabóczi Anna

pszichológus

Dósa Hanga

lelkigondozó, pszichológus-jelölt

Jécsák Dolli

AVIVA Módszer oktató

Vágó Péter

Pszichológus, teológus, coach

Kovács László

Lelkigondozó

Mógor Krisztina

Coach

Hamar Dániel

Coach

Záborszky Dávid

Lelkipásztor, tréner
Bezárás

Kovács Janka

Lelkigondozó, pszichológus-jelölt

Kovács Janka

Gyerekkorom óta, mindig is érdekelt az, hogy másoknak mi jár a fejében, miért viselkednek úgy, ahogy, vajon hogyan látják a világot, miben hasonlóak hozzám, miben gondolkoznak és viselkednek egészen máshogy mint én, mit tanulhatnék tőlük. Mindig is szerettem figyelni magamat és másokat, levonni a tanulságokat egy-egy helyzetben, vagy csak úgy merő kíváncsiságból szemlélődni. Azon szerencsések közé tartozom, akik kifejezetten élvezték az iskolai éveket, alig tudok olyan tantárgyat mondani, amit ne szerettem volna, így komoly kihívást jelentett számomra, hogy milyen irányban tanuljak tovább. Abban biztos voltam, hogy szeretnék emberekkel foglalkozni, különösen izgatott az emberi lélek működése, ráadásul a környezetem is bátorított abban, hogy adottságaimat segítő szakemberként jól tudnám kamatoztatni. Ezeket összevetve a pszichológia mellett döntöttem és érettségi után a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem viselkedéselemző pszichológus alapdiplomát.

Kutatási és érdeklődési területeimet illetően pszichológiai tanulmányaim idején többször foglalkoztam az identitás kérdéskörével. Egy az ELTE Koreai Tanszékén írt dolgozatomban az öngyilkosság kulturális gyökereit vizsgáltam, diplomamunkámban pedig interkulturális megközelítésben írtam a dél-koreai céges világról és munkahelyi kultúráról.

2016 nyarára ért meg bennem a döntés, hogy szeretnék ismét a segítő szakmák, elsősorban a lelkigondozás és pszichológia felé fordulni. Jelenleg egyéni formában végzek önismereti munkát. 2017 szeptemberétől a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytatom pszichológia tanulmányaimat mesterképzésen. Istentől kapott ajándékként tekintek arra a lehetőségre, hogy az Aurum csapatának tagjaként dolgozhatom azért, hogy az Életműhely valóban olyan hely lehessen, ahol egyre többen találtok szakszerű segítséget abban, hogy gyógyuljatok, növekedjetek és kiteljesedjetek a test, lélek és szellem tartományaiban egyaránt.


Tanulmányok

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest | 2017. szeptember - 2019. július (várható végzési év)
M.A. Pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest, Magyarország | 2011. szeptember - 2016. július
B.A. Keleti nyelvek és kultúrák, koreai szakirány
Magyar mint idegennyelv minor szak

Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest, Magyarország | 2008. szeptember - 2011. július
B.A. Viselkedéselemző pszichológus


Egyéb képzések

Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség, Budapest | 2017. február - június
Hozzáértő Segítő Képzés

Semmelweis Egyetem, ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék, Budapest | 2016. október 27-28.
Problémamegoldó Tréning szerepe a szuicid prevencióban, akkreditált tanfolyam

TCM International Institute, Heiligenkreuz, Ausztria | 2015. szeptember
Akkreditált missziói képzés, gyülekezetplántálói kurzus

Bezárás

Záborszky Zsófia

Pszichológus, tréner, pár- és családterapeuta-jelölt

Záborszky Zsófia

Számomra a pszichológia nem szimplán munkát, hanem inkább hivatást jelent. Egészen kiskoromtól kezdve tudtam, hogy majd emberekkel szeretnék foglalkozni, és később, részben saját önismereti élményeim és tapasztalataim hatására tovább körvonalazódott, hogy legszívesebben az emberek lelki egészségével szeretnék foglalkozni. Pszichológusként azt élem meg, hogy egy szakavatott kísérő lehetek a hozzám fordulók életében: nem az én utam, és nem csak én mutatom az irányt, de egy időre a kliens mellé szegődhetek, és segíthetek kiigazodni saját élethelyzetében, gondolkodásmódjában, érzelemvilágában, kötődéseiben. Továbbá, ami nagyon fontos: észlelem és jelzem, hogy milyen súlyos a probléma, s milyen kezelést igényel a valódi változás.

Hiszem, hogy életünk ajándék, és olykor nehéz, de szép felelősség olyanná alakítani, amilyenre vágyunk, ami hozzánk illik. Mindannyian szembetalálkozunk életünk során nehézségekkel, küzdünk szorongásokkal, félelmekkel, helytelen önértékeléssel és félrecsúszott kapcsolatokkal. Azonban, ha ezek eluralkodnak rajtunk, könnyen válhatunk pszichésen beteggé (pl.: depresszióssá, kényszerbeteggé, pánikbeteggé, fóbiássá, kapcsolat-, vagy szerfüggővé, stb.), ami aztán megakadályoz a teljes életben, kibontakozásban. Ezért nagyon hasznosnak tartom egy segítő szakember felkeresését egy probléma észlelése után minél hamarabb, hogy minél hamarabb visszanyerhesse pszichés egészségét az érintett.

Pályám elején menekült és migráns fiatalokkal dolgoztam: segítettem őket háborús traumáik feldolgozásában és kulturális beilleszkedésükben. Emellett számos egyéni ügyfélnek és párnak, családnak lehettem kísérője életük egy-egy nehéz szakaszán, támogathattam őket a változásban. Szakemberként nagyon fontosnak tartom a hitelességet, így folyamatosan járok különféle szakmai továbbképzésekre és nagy hangsúlyt fektetek saját személyes önismeretem fejlesztésére.

Fontos számomra a hitéletem, férjem lelkipásztor, egy gyülekezet plántálását vezeti Budapesten, melyben én is részt veszek. Szakdolgozataim és több műhelymunkám keretében is kutattam a keresztény közegben szocializálódott fiatalok identitásalakulását, a hit hatását az egyéni lelki egészségre nézve, a vallásból eredő szégyent és kezelését. Egy nagyobbkörű nemzetközi kutatásba is bekapcsolódtam, mely a gyülekezetek egészségének faktorait vizsgálta. Nagyon fontosnak tartom az egyéni hitélet és Istenkapcsolat szakmai kísérését.

 

Végzettségek

2014 – tól jelenleg szupervizió fázis - KIP (katathym imaginatív pszichoterápia) képzés (Kácsándi Elvira pszichoterapeuta vezetésével)

2015- 2016 Tréner, moderátor, facilitátor képesítés (Indynamics Consulting Kft.)

2015- 2016 Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta Képzés (TEPKI - propedeutika)

2015  PREPARE/ENRICH Tanácsadó (párkapcsolat-erősítés, házasságra való felkészítés)

2015 Pályaorientációs konzulens képesítés

2014 Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia MA diploma (pszichológus képesítés)

2012 Pár- és családterapeuta képzés - 150 önismeret és 200 óra alaptanfolyam – szupervízió alatt álló család- és párterapeuta képesítés (Magyar Családterápiás Egyesület)

2011 Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia BA diploma (viselkedéselemző képesítés)

 

Szakmai tapasztalat

2016 - Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Korhatár Bizottság, pszichológus szakértő

2015 – AVOMED Pszichológiai Központ - pszichológus

2014 - Szupervízió mellett segítő beszélgetések, életvezetési tanácsadás, lelkigondozás magánszférában

2014 - Xpand tréner-coach közösség – tréner, pályaválasztási tanácsadó

2013 - 2015 - Református Missziói Központ Menekültmisszió Migráns Tanoda – pszichológus

Jelentős szakmai tapasztalatot jelentő önkéntes munkák:

2013 – 2014 - Péterfy Sándor utcai Kórház krízisintervenciós és pszichiátriai osztály - zenecsoport vezetése

2013 – 2014 - Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete - pszichológus a Sziget fesztivál ambulanciáján

2011 – 2013 - Rákospalotai Leánynevelő Intézet

Bezárás

Fodor Zsófia

Manuálterapeuta, gyógytornász

Fodor Zsófia

Bemutatkozás

"Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!" (Ifjabb dr. Martin Luther King)

 

Lételemünk a mozgás. Ha megakadályoz minket benne a betegség, mintha szabadságunktól fosztottak volna meg. Én magam is átéltem ezt gimnazistaként sportsérülést szerezve. Aztán megtanultam gyógytornászként, hogyan vigyázhatok a testemre, mozgásom egészségére, s hogyan gyógyíthatom azt. Különböző életkorban, különböző terhelésnek megfelelően és különböző kórképekben más-más formája segít a mozgásnak. Célom, hogy ezt a formát egyénre szabottan találjam meg pácienseim számára a kezelések során, segítve őket a mozgásszabadságuk visszanyerésében.

Számomra kiemelkedően fontos szerepe van a fájdalomnak a diagnosztikában. A fájdalom piros lámpa, jelez a rendszer, valamilyen diszfunkció van a szervezetünkben. Figyelmeztet, nem hagy békén, foglalkoznunk kell a dologgal! Mikor felmérem a betegek fizikális állapotát, erre fókuszálok. Keresem a fájdalom gyökerét, okát, keresem, hogy hol van a diszfunkció. Fő eszközöm a manuálterápia, mely az egész mozgás szervrendszer statikáját, annak elváltozásait keresi. Majd sorban a reverzibilis (visszafordítható) elváltozásokat speciális kezelési fogásokkal, az izmok, izompólyák (fascia) nyújtásával és az ízületek mozgásterjedelmének visszaállításával állítja helyre az egész test egyensúlyát. Többszöri kezelésekre az egyensúly visszaálltával a fájdalom csökken, elmúlik.  Fontos, hogy a páciens is akarjon gyógyulni! Igyekezzen a testére káros terhelést csökkenteni, s aktív, otthon végzett tornagyakorlatokkal a visszanyert mozgást, fájdalom mentességet megőrizni.

Csapatban dolgozunk, mert hiszem, hisszük, hogy az egész!séghez nem elég a fizikai jól lét, hanem még inkább a teljes embert, testet-lelket-szellemet együtt kell vizsgálnunk, gyógyítanunk. Fizikális tünetek gyökerei megbújhatnak a páciens életének egy más területén. Vagy a hosszú fájdalomkörök egy idő után kihatnak a pszichés és szociális egészségünkre is. Ezeket a tényeket szeretnénk figyelembe venni, mikor csapatként kezelünk együtt EGY embert, hogy az körülvéve minden oldalról, megkapja a szükséges terápiát, akár lelki, testi, szellemi vagy az egészet átszövő problémáról van szó.  Nehéz ma olyan közeget találni a gyógyuláshoz, hogy közben nem sérül a testünk egy másik része vagy a lelkünk, emberségünk. Mi kezelők is gyakran elfelejtjük, milyen is betegnek lenni. Testi-lelki fájdalmak, elhagyatottság, reménytelenség, küzdelem a betegséggel, belefáradás... Mi is átéltük ezeket. Szeretnénk azt adni, ami nekünk is jól esne ilyen helyzetben: türelem, szelídség, kíméletesség, megértés, valódi empátia, szeretet teljes közeg, mely a gyógyulást szolgálja.

Számomra külön ajándék a pácienseimmel való kapcsolat. Olyan embereket ismerhetek meg, ebben a bizalmi kapcsolatban, akiket máshogyan, máshol soha. Megtanultam már, hogy ne ítéljek előre, várjak, míg kibomlik a belső ember. Sokszor ezekben a mély beszélgetésekben jön elő a probléma gyökere, melyet figyelembe veszek a kezeléseknél.

 

Tanulmányok

2019 | FDM terapeuta (Fascia Disztorziós Modell képzés, PhisioVit, Carsten Schmillgeit)

2019 | Medical Flossing terápia (Balance Mozgás Akadémaia, Varró Tina)

2018 | Funkcionális tréning a terápiában és a sportrehabilitációban (R-med Performance Lab, Benkovics Edit)

2018 Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája - Az állkapocsízület terápiája, PhysioVit, oktató: Kanyó Ildikó

2018 3NS TEX kineziotape alaptanfolyam, oktató: Pataki Dalma

2017 Neurodinamik tanfolyam: Perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata és kezelése, oktató: Pataki Dalma/2012 Mckenzie tanfolyamok: A, B, C

2017 Barvichenko-féle manulterapeuta

2011 A vállizület degeneratív folyamatai során fellépő biomechanikai változások, és ezek kezelési alapelvei

2011 Gyógytornász-fizioterapeuta diploma, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

 

Munkatapasztalat

2011-2016 Lukács Gyógyfürdő Komplex fürdőgyógyászati ellátás (Nappali kórház), rehabilitáció, rekreáció, főleg reumatológiai, ortopédiai és traumatológiai kórképekben

Bezárás

Sőreg Judit

Mentálhigiénés tanácsadó, coach

Sőreg Judit

Bemutatkozás

Az életúton mindenki számára vannak fordulópontok, megtorpanások, ismeretlennek tűnő időszakok. Az itt és most lehetőségében a Jelenben dolgozunk együtt. Ebben a valós időben eljutunk oda, ahol akár egy séma áll vagy az élet elakadása láthatóvá, megérthetővé válik. Felismered és képes leszel megélni és akár elfogadhatóvá vagy szerethetővé tenni. Megszületik benned az a szemlélet, amiben változni tudsz, örömmel.

Ahhoz, hogy az álmainkat meg tudjuk valósítani, fel kell ébredni hogy valósággá váljanak. Álmok nélkül azonban nem hiszem, hogy fel lehet ébredni, mert élni azok megvalósítása szívből, egészen.

Az ismert és ismeretlen önmagunk személyének fejlesztése a valódi célok elérésének hordozója. Az életünk útján felismert igazságokba, megélt önismeretbe azonban nemcsak bele kell érni, nyúlni azok felé, hanem bele is kell érni, azaz éretté válni azokban. Ennek gyakorlati útja az a folyamat, amit a munkámmal támogatok.

Pályafutásomat tanári végzettséggel, marketinges szakemberként, illetve a rendezvényszervezésben és design, arculatépítés munkáiban kezdtem el. A különböző munkaterületeken, és egyben különböző városokban is végzett munkáimban elsősorban az emberekkel való kapcsolattartást, illetve a kommunikáció formáit gyakorolhattam. Dolgoztam rádióban, újságnál, részt vettem bevásárlóközpont felépítésében, az indulástól a sikeres működésig, saját céget alapítva. A reklám, kommunikáció, marketing, a megjelenések eszközeivel dolgozhattam a különböző cégek fejlődéséért. A rendezvények pergő élete pedig új megtapasztalásokat adott, a csoportos rendezvényméretektől a tízezres tömegszórakoztatásig.

A művészeti területek az életemet végigkísérték, legyen az képzőművészet, grafika, image, arculat vagy zene. Mindezekben a mély megélések, a kifejeződések, megnyilvánulások és lelki közvetítések világában olyan valóságot ismertem meg, amely a megértést, a beleérző és beleélő képességet, az intuíciót erősítették meg.

Minden időszak új lehetőséget és tapasztalatot adott. Húsz üzleti, illetve multi - környezetben eltöltött év után ráébredtem, hogy sokkal közelebb áll hozzám az emberek életének kísérése, mint a marketing, így váltottam, s az eddigi végzettségeim után life és business coaching, képzettséget szereztem, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Tanszékén kezdtem tanulni mentálhigiénét emellett pedig szupervízori kiscsoportos egyéni képzést. A hivatásom keresése hosszú úton vezetett arra a munkaterületre, amit a coachingban és a metálhigiénés szakterületen találtam meg.

A tapasztalatok, az eddigi munkakörök, az életterek, városok, helyszínek sokszínűsége az elmúlt években világos és tartalmas alapot adtak a munkámhoz. A megtapasztalt élethelyzetekben akár az új, akár a megismétlődő szituációk a döntések és a megoldások ajtóit nyitották meg.

Jelenleg coachként és mentálhigiénés szakemberként dolgozom, melyet nagyon élvezek. Együttműködő beszélgetéseink keretében felismerésekre jutnak el a klienseim. A felismeréseik mentén tudnak a megoldandó problémáikra döntést hozni, és megtenni a lépéseket a változáshoz. Ebben a munkában coach-ként megnyithatom a megoldásra való készséget, és a hajlandóságot a megfelelő változtatásra. A klienssel a beszélgetések során jutunk el a meglátásra és megújulásra, arra az előrevivő folyamatra, amely konkrét lépések megtételét segíti. Coach-ként törekszem arra, hogy segítő támogatásommal előmozdítsam mindazokat a meglévő pozitív lehetőségeket, irányokat, amelyek a kliensben egy folyamat során válnak gyakorlattá. A kívülről való megnyitással, esetenként rámutatással segítek a saját felfedezések és az elindulások útján. Nem a konkrét megoldást kínálom, hanem támogatom a hozzám fordulókat a félelmeik felismerésében, az érzelmeik megélésében, döntéshozatalaik során. Tapasztalatom, hogy a coaching és a mentálhigiéné más szemléletmódot indít el, más szempontból nézhet a kliens az életében bekövetkező eseményekre. Segítségemmel kívülről nézhet saját nehézségére, és már nem a problémából szemléli a helyzetét, hanem a megoldásra fókuszál. Így válik számára a probléma lehetőséggé.

Minden kliensemmel személyes úton járunk. A mélyen rejlő okok nemcsak egy dologra vezetnek vissza. A személyiség terében minden ott van, ahogyan az azzá vált, aki lett és ahogy ide született és amit akár maga épített, több dimenzióban a személyén belül.

A csodának nem receptje van, nincs módszere, kérése van, és az az út, amin mindenki a saját teremtett személyiségével jár.

Ha mélyen szeretnéd magad megélni, bizalom és megértés, ami melletted áll.

 

Végzettség

Károli Gáspár Református Egyetem, Bölcsészettudományi Kar Mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzési szak

Szupervízió, kiscsoportos egyéni képzés Budapest, Wiesner Erzsébet

Business és Life Coach képzés, Szociális- és Csoportkompetencia tréning, In Dynamic Consulting Kft.

HVG: Konfliktuskezelés, Ron Roberts, Hatékony üzleti terv, Paul Williams

Juhász Gyula Tanárképző Főiskola

Bezárás

Szentkereszty Zsófia

Pszichológus, relaxációs terapeuta, klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt, pár- és családterapeuta jelölt

Szentkereszty Zsófia

Pszichológusi munkámban a legfontosabb számomra a hivatástudat és a hitelesség. A hivatástudat azt jelenti, hogy szeretem a munkámat, örömömet lelem benne, hogy elkötelezetten csinálom és a legfontosabb, hogy értéknek tartom. A hitelesség pedig számomra azt jelzi, hogy a munkámban őszinte odafordulással vagyok a másik ember felé. Segíteni igyekszem azzal az elgondolással, hogy a másik személy kompetens, én pedig a szakmai tudásommal segítem, támogatom őt.

Az 5. kerületi pszichiátriai szakrendelőben dolgozva látok sokféle mélységű és különböző típusú segítséget igénylő embereket, akik képesek rövidebb-hosszabb terápiák után a saját életüket továbbvinni, építeni. Foglalkoztam családokkal és gyermekekkel is, valamint tapasztalatot szereztem pszichiátrián és egészségpszichológiai területen egyaránt. Munkámat integrált terápiás személettel végzem, felnőttekkel, párokkal és családokkal egyaránt. Képződtem klinikai- és egészségpszichológiai szakterületen, pár- és családterápiában és relaxációs technikában is.

Munkámat szakmai szupervízió mellett végzem, a pszichológus etika és titoktartás szabályait figyelembe véve.


Tanulmányok

2018 | Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, relaxációs terapeuta képesítés

2017-től jelenleg | Pécsi Tudományegyetem, klinikai- és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus képesítés

2016-tól jelenleg | Magyar Családterápiás Egyesület, szupervízió alatt álló pár- és családterapeuta képesítés

2016 | Egészséges Magyarországért Központ (EMK), Csoportos tanácsadás végzésére alkalmas szereplők felkészítése, dohányzás, alkohol és életmód témakörben

2014-2017 | Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Pszichológia MA (pszichológus képesítés)

2011-2014 | Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pszichológia BA (viselkedéselemző képesítés)

 

Szakmai tapasztalatok

2017-től jelenleg | Belváros Lipótváros Egészségügyi Szolgálat (BLESz), Pszichiátriai szakrendelés, pszichológus 

2017-2018 | Zuglói Benedek Elek EGYMI, iskolapszichológus

2016 | Egészséges Magyarországért Központ (EMK), szakmai gyakorlat

2015 | Magyar Máltai Szeretetszolgálat, pszichológiai tanácsadás, önkéntes munka

2015 | Nyírő Gyula Kórház, I. Pszichiátriai Osztály, szakmai gyakorlat

2014 | Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), szakmai gyakorlat

Bezárás

Vámos Katalin

Manuálterapeuta, gyógytornász

Vámos Katalin

Gimnazista korom óta érdeklődöm az emberi test működése, és a gyógyítás iránt. Kezdetben orvosnak készültem, majd orvos bátyám hatására úgy láttam, a gyógytornász munkája megfelelőbb lesz nekem. Gyógytornász Bsc diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem 2010-ben, melyet 2015-ben fizioterápia mesterképzéssel egészítettem ki.

Több éve dolgozom már a szakmában, de még mindig lenyűgöz, hogy testünkben akár egészséges, akár beteg, mennyi lehetőség van. Jelzéseit nem mindig értjük, megfejtésükben azonban a gyógytornász segíthet. A gyógytorna közös munka: a páciens aktív közreműködése kell ahhoz, hogy sikeres legyen. Kitartást igényel, és van, hogy átmenetileg fájdalommal jár, pedig a legtöbb esetben éppen a fájdalomtól szeretnénk szabadulni.
Az alkalmazott módszereim között egyaránt szerepel a mozgatás- kezelés, és a képzés-betanítás. A leletek (ha vannak) és a felmérések alapján állítjuk össze a korrekciós torna anyagát. A kiindulás általában a helyes testtartás beállítása, és a tartáshibák tudatosítása. A gerincet, az izomzatot és az egyes ízületeket célirányosan, csoportosan kezeljük, fejlesztjük. Sikeres együttműködés esetén a páciens megtanulhatja azokat az erősítési, nyújtási- és lazítási módszereket is, melyek segítségével kímélheti, kiegyenlítheti problémás testrészei terhelését, munka- sport- vagy akár csak hétköznapi élethelyzetekben.

Alkalmazott technikáim: manuálterápia, lágyrész technikák, lazítási- és nyújtási technikák, gerinc- és végtag mobilizáció, aktív izomnyújtás, korrigált helyzetben végzett célzott izomerősítés, koordinációs gyakorlatok, tartáskorrekció. Jelenleg főként váll-, csípő- és térdízületi problémákkal, illetve a gerinc degeneratív elváltozásaival foglalkozom.

Hálás vagyok, hogy az Aurum csapatában dolgozhatok, mert itt meggyőződésünk, hogy az ember szellem, lélek és test egysége, és a testi problémák is csak gondolkodásunk megújításával orvosolhatóak.

 

Munkahelyeim

2017-től Therapy 4u Gerincterápiás Központ
2014-től Országos Gerincgyógyászati Központ, Budai Egészségközpont
2011-2017 | Menta Egészségközpont 
2012-2013 | Szevermed Mozgásszervi Központ  
2010-2014 | Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika 

 

Szakmai továbbképzéseim

Maitland koncepció szerinti ortopédiai manuálterápia
Nemzetközi Modern Scoliosis Terápia Katharina Schroth szerint
Mckenzie „A”, „B” kurzus
Terrier-féle lágyrész technikák I.
Anathomy Trains I-II.
Medical taping
Lumbális szegmentális stabilizációs tréning
A vállízület degeneratív folyamatatai során fellépő biomechnaikai változások és ezek kezelési alapelvei
Aerobik edző IFAA Fitness Company 

Bezárás

Szabó Mercédesz

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Szabó Mercédesz

Szabó Mercédesz vagyok, pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt. Pszichológus diplomámat 2014-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem, azóta a Pécsi Tudományegyetemen gyermekek és fiatalok pszichés állapotainak kezelésében, és a rogers-i személyközpontú szemléletben is képződöm.

Az Aurum Életműhely kereteiben serdülőkorúak és fiatal felnőttek pszichológiai támogatását vállalom, akik bizalmukkal megtisztelve hozzám fordulnak lelki nehézségeik vagy önismeretük fejlesztése kapcsán.

Klienseimet elfogadó, empatikus légkörben várom valódi találkozásokra, ahol tere van az érzések, nehézségek és örömök megélésének, valamint a fejlődésnek, egészségesebbé válásnak egyaránt. A konzultációk a kliens gondolatmenetéhez, témáihoz igazodnak, kiegészítve olyan technikákkal, melyek segíthetik az érzelmek, vágyak, motivációk tudatosulását, a mélyebb megértést, és a személyiség lehetőségeinek kibontakozását.

Munkám során tapasztalatot szereztem többek között stresszel terhelt, hangulati és szorongásos állapotokkal való megküzdés mellett pszichoszomatikus betegségek lelki mechanizmusaival, hitélet kérdéseinek pszichés vonatkozásaival, kötődési és kapcsolati nehézségekkel, valamint a közösségi élet dinamikáival is.

 

Szakmai tapasztalat

2017/09 – jelenleg | Pszichológus (nevelési tanácsadás)

A Református Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézet (EGYMI) alkalmazásában gyermekek pszichológiai ellátását biztosítom.

2015/08 – 2017/08 | Kapcsolati munkatárs

A Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetségnél (MEKDSZ) egyetemista diákkörök és diákkörvezetők támogatásával, segítésével foglalkoztam, részt vettem a képzések tartásában és a programszervezésében is.

2014/09 – 2015/05 | Félállású önkéntes 

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalomnál pszichoedukációs és önismereti előadásokat, workshop-okat szerveztem és tartottam párválasztás, családalapítás és kapcsolati témákban.

2014/tavasz | Szakmai gyakorlat 

Szakmai gyakorlatomat a MRE Bethesda Gyermekkórházban töltöttem, ahol pszichodiagnosztikai feladatok mellett a szocio- és művészetterápiás foglalkozások, illetve kognitív- és szimbólumterápiás csoportpszichoterápiák folyamataiban működtem közre.

 

Képzettség

2017-től folyamatban | Klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológia - Szakképzés 

A Pécsi Tudományegyetem szakképzését kezdtem meg 2017 őszén.

2017/ősz | Tudatos jelenlét alapú kognitív terápia – Módszerspecifikus képzés sajátélmény

A VIKOTE MBCT képzésének sajátélmény modulját fejeztem be, mely a tudatos jelenlét gyakorlását és kognitív terápiás technikákat alkalmaz a lelki egészség helyreállítása érdekében.

2015-től folyamatban | Személyközpontú tanácsadó - Módszerspecifikus képzés 

Jelenleg a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadó Egyesület képzésében veszek részt. Az önismereti modult már befejeztem, jelenleg az elméleti, gyakorlati tréning és szupervízó modulokat végzem.

2013/tavasz | Erasmus Program - Addiktológia specializáció 

Egyetemi tanulmányaim során egy félévet az Institut Catholique de Toulouse-ban (Franciaország) töltöttem, ahol egy függőségekre specializálódott oktatási programban tanulhattam.

2008-2014 | Okleveles Pszichológus – Alap- és mesterdiploma 

Mind az alap-, mind a mesterdiplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem. A mesterképzést Fejlődés- és gyermekklinikai pszichológia szakirányon végeztem.

Bezárás

Neri Orsolya

Pszichológus, klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt, relaxációs terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt

Neri Orsolya

Bemutatkozás

Pszichológusi hivatásomban szeretnék olyan lenni, mint egy révész, aki az utazót a zavaros folyó egyik partján besegíti a csónakba, majd közösen átevezve a sodró habokon, a biztonságos túlpartra érve megerősödve bocsátja útjára, immáron szilárd talajon.

Munkámat integrált terápiás szemlélettel végzem gyermekekkel és felnőttekkel. Képződtem pár- és családterápiában, relaxációs technikákban, vezetek önismereti csoportokat. Főállásomban egy Pedagógiai Szakszolgálatnál pici óvodásoktól kezdve végzős középiskolásokkal és családjaikkal foglalkozom. Felnőttekkel a megkeresés igényéhez mérten folytatok egyéni konzultációt, pár- és családterápiát, utóbbiakat koterapeutával, kettős vezetés mentén.

Kiemelt témáim a többkultúrájú családi- és párkapcsolatok dinamikája, a nemzetközi gyermekkor fejlődéslélektana. A különböző kultúrák sokszínű világában gyönyörködöm. Így érzek a nemzetközi élethelyzetek felől is, melyek igencsak paradox életmódot jelentenek: legszebb ajándékai egyúttal a legnagyobb kihívásokat is magukban hordozzák. Kibogozása hálás feladat, a hozzám fordulóknak többek között ebben tudok segíteni.

Munkámat szakmai szupervízió mellett végzem, a pszichológus etika és titoktartás szabályait figyelembe véve.

 

Végzettségek

2019-től | Semmeweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képesítés

2017-től Magyar Családterápiás Egyesület, szupervízió alatt álló család- és párterapeuta képesítés

2016-2017 | Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia, önismereti csoport vezetése serdülők részére, „COOL-élés törvényei” szociális készség fejlesztő tréning

2015-2016 | Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, relaxációs terapeuta

2011-2016 | Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia, klinikai és egészségpszichológia szakirány (MA)

 

Szakmai tapasztalatok

2017-től Pedagógiai Szakszolgálat (Fővárosi és Fejér Megyei), Nevelési tanácsadás és szakértői bizottsági szakfeladatok 

2012-tól Messzehangzó Tehetségek Alapítvány, Tematikus önismereti csoportok fiatalok számára, Tehetséggondozó programsorozatok szociokultúrálisan hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek és fiatalok körében

2016 | Péterfy Sándor utcai Pszichiátriai és Krízisintervenciós osztály

2015 | Lélekkel az Egészségért Alapítvány, Egészségfejlesztő tréningek

Bezárás

Négyesiné Harangi Éva

Gyógytornász

Négyesiné Harangi Éva

Kislány voltam, amikor egy combtörés következtében kórházba kerültem. Műtétre volt szükségem és a hosszú gipszkezelés után újra meg kellett tanulnom járni gyógytornász segítségével.Különböző érzések kavarogtak bennem a gyógytornával kapcsolatban: fizikaliag nehéznek éreztem, féltem, bizonytalan voltam, fájdalmaim voltak és erőtlen voltam. Szigorú volt a gyógytornász, de következetes és mégis emelett nagyon kedves.Valahol, azt hiszem, itt vetődött el mélyen a magja annak, hogy később a gyógytornász hivatást választottam.

A mai rohanó világban mindennel foglalkozunk, sokszor azonban a testünket, lelkünket elhanyagoljuk. Ennek következményei lehetnek, és sokszor lesznek is. A gyógytornát nem csak a rehabilitációban, hanem preventíven is fontosnak tartom. Nem mindegy, hogyan tartjuk magunkat egész nap, hogy az ízületeink megfelelő módon vannak-e terhelve. A napi több órás ülő- vagy állómunka gerincünkre nincs jótékony hatással. Jelentős az is, hogy a gerinc betegségei mellett kialakult izom-diszbalanszot helyreállítsuk. Ehhez egyénre szabott mozgás összeállítására van szükség: mobilizálással, izomerősítéssel és speciális aktív és passzív nyújtási technikákkal, SMR henger és különböző gyógytorna eszközök használatával. Azt vettem észre, hogy azok, akik soha nem mozogtak, nem tornáztak, és bármilyen okból rákényszerülnek a gyógytornára, később megszeretik, életformájukká válik és lelkükre legalább olyan jó hatással van, mint a testükre. Egy ideje különösen kedves terület számomra a Schroth terápia, mely a gerincferdülés és különböző gerincproblémák, tartási rendellenességek egy speciális kezelési módszere.

Testünk egy csodálatosan megalkotott rendszer, melyben minden mindennel kapcsolatban van. Ezért, ha valahol sérülés, diszfunkció van, az egész testet szükséges kezelni. Igyekszem a munkámat alázattal és szeretettel, kellő nyitottsággal végezni. Különösen jó érzés számomra, hogy több páciensemmel igazán bensőséges, bizalmi kapcsolat alakult ki, ez is segíti a gyógyulás folyamatát.

Test és lélek valóban elválaszthatatlan egymástól, ezért különösen nagy kincs számomra, hogy az Aurum életműhely csapatának tagja lehetek.

 

Tanulmányok

2018. Mulligan manuálterápia (A)

2016. Schroth módszer

2016. Stretching és fascialazítás SMR hengerrel

2014. Kinematic taping tanfolyam

2013-2014. McKenzie A, B és C tanfolyam

2010. Gyógytornász-fizioterapeuta diploma Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar


Szakmai tapasztalatok

2012 óta Kispesti Egészségügyi Intézet járóbeteg szakrendelés
(ortopédiai, traumatológiai, reumatológiai és ideggyógyászati kórképek kezelése )

2011-2015 Banai és Társa Egészségügyi Kft. otthonápolás keretén belül egyéni torna

2010-2012 Jáhn Ferenc Dél-pesti Kórház belgyógyászat

Bezárás

Walter Zita

pszichológus, mediátor, DSZIT-terapeuta jelölt

Walter Zita

Egy fiatal kliensemet kértem, hogy jellemezze saját érzelmi állapotát egy tetszőleges művészi alkotással és a következőt választotta: „Kívül édes lágy puhaság, de belül szikla görcsökben feszülő nehéz érc.” Gyerekekkel, családokkal való munkámban újra meg újra felbukkan ez a bizonyos „görcs”, melyet már az egészen picik/fiatalok is felnőtteket meghazudtoló képességekkel (és megannyi energiájuk igénybevételével) „puha” köntösbe képesek rejteni. Lehet ez egy nehéz élethelyzetre adott reakció, egy fontos személy elvesztése, kortárs kapcsolati nehézség vagy bármely más tényező, zavar vagy állapot, mely kibillenti őt az addig megszokott, biztonság érzetét szolgáltató ritmusából. Gyakran jelenik hát meg a család részéről az igény, hogy egy objektív, külső szakember foglalkozzon a gyermekkel, akinek talán könnyebbség egy új, független helyszínen és személlyel együtt „dolgoznia”, beszélnie, játszania.

Az eszközök, módszerek megválasztásakor igyekszem a gyermekek igényeihez, aktuális állapotához, problémaköréhez igazodni; a kisebbekkel inkább játék-, mese-, illetve művészetterápiás elemeket integrálni, míg a nagyobbak, illetve felnőttek esetén nagyobb tér jut az önismeret, énerő fejlesztésére, problémafókuszú támogató beszélgetésre. A gyermekekkel való munkában fontosnak tartom továbbá, hogy a szülő, gondviselő is megtalálja a helyét a folyamatban. A szülőkonzultációk alkalmával, közösen együttműködve igyekszünk megkeresni, hogy a felnőtt hogyan tud a gyermeke számára legmegfelelőbb módon jelen lenni, támogatni őt problémái kezelésében, elfogadásában.

 

Tanulmányok

2019 – (2020 február) Dinamikus Szenzoros Integrációs Terapeuta - DSZIT Műhely
2018 Mediátor, Mediációs Alap Képzés - MEDIARE, Kisebbségi Mediációs Intézet
2015 - 2018 Pszichológia MA – Fejlődés- és Gyermekklinikai szakirány
Eötvös Lóránd Tudományegyetem – Pedagógiai és Pszichológiai Kar
2017 Pszichológia MA
Otto-Friedrich Universität, Bamberg (Németország) – Humanwissenschaftliche Fakultät
2012 - 2015 Pszichológia BA
Szegedi Tudományegyetem – Bölcsészettudományi Kar

 

Munkatapasztalatok/Gyakorlati helyek

2018 tavasz- HSZI. XX. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ – (gyermek)pszichológus
2017 - 2018 Egon Zehnder International Kft., Budapest– Information specialist
2017 Őrzők Alapítvány, Tűzoltó Utcai Gyermekklinika, Budapest – a klinikán kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekeknek tervezett élményterápiás foglalkozások levezetésében való részvétel
2016 Euronet Worldwide Hungary, Budapest - csapatépítő tréningek szervezése és lebonyolítása
2016 - 2018 Tömő utcai Béke Királynéja Plébánia, Budapest – tanodai korrepetálás, roma fiatalokkal, családokkal való foglalkozások lebonyolítása
2015 - 2016 Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Önkéntes Pszichológus Program, Budapest – ócsai szociális (hitelkárosult) lakóparkban gyermekcsoportok vezetése
2013 - 2015 Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, Kecskemét – chates lelkisegély-szolgálati munkatárs
2013 - 2015 Mosolygó Kórház Alapítvány, Gyermekklinika, Szeged – gyermekfoglalkozások szervezése, megtartása; egyéni támogató beszélgetés
2011; 2014; 2017 Fiatalkorúak Regionális Büntetés-Végrehajtási Intézete, Kecskemét – önkéntes csoportalkalmakon felül BA és MA szakdolgozatom elkészültéhez szükséges adatgyűjtési folyamatok

Bezárás

Szisz Lilla

Pszichológus, kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns

Szisz Lilla

Szisz Lilla vagyok, pszichológus. Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakán végeztem, tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon.

Az Aurum Életműhely keretében egyéni pszichológiai tanácsadást tartok felnőttek számára, illetve pályaválasztási tanácsadást tinédzsereknek. Munkámat a személyközpontú szemlélet hatja át. Úgy gondolom, hogy a mély empátia és a feltétel nélküli elfogadás olyan rejtett erőforrásokat mozgósíthat, amelyek segíthetnek az adott probléma megoldásában. A tanácsadási folyamat végére a kliensek teljesebb képet kapnak önmagukról és jobban átlátják az életükben kialakult helyzetek közötti összefüggéseket.

Elsősorban az alábbi területeken fordulhat hozzám: életvezetési kérdések, elakadások, párkapcsolati/családi problémák, pályaválasztás, kiégés, énkép, önértékelési problémák, önismeret, szorongás, bizonytalanság, döntési dilemma, halogatás, stressz.

 

Szakmai önéletrajz

2013 – 2016 Pszichológia alapképzés, Eötvös Loránd Tudományegyetem

2016 – 2018 Pszichológia mesterképzés – Tanácsadás- és iskolapszichológia specializáció, Eötvös Loránd Tudományegyetem

2017 – 2019 Kognitív viselkedésterápiás konzultáns képzés, Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület (VIKOTE)

2016-tól Személyközpontú készségfejlesztő tréning és szupervízió, Nap-Kör Alapítvány

2018-tól Nap-Kör Alapítvány, egyéni esetvezetés – személyközpontú segítő beszélgetés (önkéntes munka)

 

 

Bezárás

Ábrám Boróka

Dietetikus

Ábrám Boróka

A táplálkozás a világ egyik legtermészetesebb és mégis legérdekesebb dolga. Hiszen minden mindennel összefügg. Oda-vissza ható folyamatok vannak az egészségünk, a hormonháztartásunk, közérzetünk és energiaszintünk között. Dietetikusként abban próbálok minél hatékonyabb segítséget nyújtani a hozzám fordulókhoz, hogy ezt a sajátos egyensúlyt együtt megtaláljuk. Nem egyszerű, de hálás feladat és egyszerre kihívás és szép ebben a változatosság. A szokásaink nehezen változtathatóak meg, de egy egész életre kihatással lehetnek, ezért van felelősségünk saját magunk iránt.

Szívügyem a prevenció, hogy az emberek egészségesebb életmódot kövessenek, és ehhez hozzásegítsem őket a szakmai háttérrel. Szeretem azokat a pillanatokat, amikor a munkám során az emberek megértik a miérteket és nem csak betartják az előírásokat. Fő érdeklődési köröm a szakmán belül: elhízás, inzulin rezisztencia, PCOS, meddőséget okozó kórképek, ételintoleranciák.

Ha úgy érzed, szükséged van vezetésre ebben a változásban, önismereti utazásban, önfejlesztésben és a saját jól létedért való aktív tevékenységben, akkor keress bátran! Alig várom az együttműködésünket. 

 

Szakmai tapasztalat, végzettségek

2014-2018 Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Dietetika Szakirány, Budapest
2016-2017 TANTUdSZ kortársoktatói program folyadékfogyasztás témakörében
2016-2017 Önkéntesként csoportos előadások és foglalkozások tartása az egészséges táplálkozásról óvodákban, iskolákban, a vakok intézetében és idős klubban
2018 Dietetikai tanácsadó

 

Egyéb tapasztalatok, díjak

2016 Lélegzet Magazin egyik állandó szerzője, 2016-2017 életmód rovat szerzője

2016 Orvosi Hetilapban megjelent tudományos cikk: Laikusok onkológiai ellátásához kapcsolódó ismeretei, tapasztalatai és attitűdje.

New Medcine folyóiratban megjelent angol nyelvű tudományos cikk: Betegjogokhoz és ellátásszervezéshez kapcsolódó ismeretek

2018 Új Diéta XXVII. 2018/4 Szakmai Folyóiratban megjelent cikk TANTUdSZ
Iskolai kortárs egészségfejlesztési program folyadékfogyasztás témában I. rész (másodszerző)

2019 Új Diéta XXVIII. 2019/1 Szakmai Folyóiratban megjelent cikk TANTUdSZ
Iskolai kortárs egészségfejlesztési program folyadékfogyasztás témában II. rész (első szerző)

2018 Tudományos Diákköri Konferencián nívódíj, szakmai nívódíj, szakmai különdíj, harmadik helyezés „Folyadékfogyasztással kapcsolatos egészségnevelő program hatékonysága”

2019 Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvétel

Bezárás

Dabóczi Anna

pszichológus

Dabóczi Anna

Életem során a legmélyebb kapcsolódást mindig a másikkal való találkozásban éltem meg, amikor a legmélyebb vágyainkat tudtuk megosztani egymással. Ezekben a kapcsolódásokban tudtam igazán a másik mellé szegődni, és kísérni őt egy darabon.
Hiszem, hogy az ember teremtett lény. Arra teremtetett, hogy szeressen és szeretve legyen. A kapcsolataimban és munkámban is erre törekszem, hogy a másik megérezze az elfogadást, azt, hogy szeretve van, és hogy van értelme és célja az életének itt a Földön. Ebben segít számomra az, hogy tisztában vagyok saját gyengeségeimmel, érzékeny pontjaimmal, amelyekkel egyéni és csoportos önismeret során is foglalkoztam, és amelyek erőforrásként tudnak szolgálni a hivatásom során.

 

Fontos számomra, hogy vállaljam a sebezhetőségemet, és hogy nem tudom mindenre a megoldást, de önismeretem fejlesztésével, hitem mélyítésével hiszem, hogy jobb emberré válhatok, így a Jóistentől kapott talentumaimmal mások fejlődésének és segítésének teret tudok adni a munkám során.

 

Végzettségek

2019. február - június | Hozzáértő Segítő Képzés, Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség, Budapest

2017-2019 | Pszichológia MA képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem (várható befejezés: 2019. június)

2013-2017 | Pszichológia BA képzés, Pázmány Péter Katolikus Egyetem

 

Szakmai tapasztalatok

2019. januártól | Aurum Életműhely – operatív munkatárs
2017-2018 | Önkénteskedés - Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Kortárs segítés (önismereti estek, előadások szervezése)
2017-2018 | Önkénteskedés - Hogy Vagy Egyesület (mesecsoportok tartása óvodás korú gyerekeknek)
2017. február – június | Családsegítő – Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Érd
2016-2018 | Önkénteskedés - Részvétel ózdi cigánypasztorációs projektben
2009-2015 | Önkénteskedés - Részvétel segítőként nyári gyermektáborokban; Általános iskolás gyermekcsoport vezetése

Bezárás

Dósa Hanga

lelkigondozó, pszichológus-jelölt

Dósa Hanga

„inkább lecsendesítem a lelkemet”

Kezdettől lenyűgöz, amikor látom, hogy két ember – két lélek – hogyan kapcsolódik egymáshoz, és ebből a kapcsolódásból hogyan fakad gyógyulás. Ez az élmény indított el a pszichológus pálya felé.

Egyetemi tanulmányaim során szakdolgozatom és műhelymunkáim fókuszában is ez az emberi kapcsolódás, a kötődés témája áll, különös tekintettel az anya-gyermek kapcsolatra és a korai traumák feldolgozásának mikéntjére.

Az egyetem mellett a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület képzésében veszek részt.

Hiszem, hogy teremtettségünk okán minden egyes emberben önmaga megértésének és a pozitív irányú változásnak hatalmas tartalékai rejlenek – bármilyen élethelyzet közepette. Hivatásom az, hogy a személyes kapcsolat által ezeknek a tartalékoknak a mozgósítását segítsem. A hozzám fordulókat egy olyan úton kísérem, ahol megérkezhetnek önmagukhoz, felfedezhetik a bennük rejlő kincseket és megerősödve indulhatnak tovább. Fontos számomra, hogy munkám során olyan biztonságos légkört teremthessek, amiben az empátia és a feltétel nélküli elfogadás révén minden gondolatnak, érzelemnek, fájdalomnak és örömnek helye van.

 

Tanulmányok/továbbképzések

2018-2020 (folyamatban): Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Pszichológia MA 

2015-2018 : Károli Gáspár Református Egyetem – Pszichológia BA

2018-tól folyamatban: Magyar Személyközpontú Pszichoterapeuta és Tanácsadó Képzés

2016: Erasmus+ program - Coop & Play Training Course – Kommunikációs készségfejlesztő tréning

 

Munkatapasztalatok/Gyakorlati helyek

2019: Harmat Kiadó, Aurum Életműhely - Házasság START online és offline tréning

2017: Heim Pál Gyermekkórház - Gyermekklinikai terepgyakorlat

2016-tól folyamatosan: Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet - Gyermek és ifjúsági munka

2016-tól folyamatosan: Aurum Életműhely - Terápiás hospitációk és gyakornoki feladatok

Bezárás

Jécsák Dolli

AVIVA Módszer oktató

Jécsák Dolli

4 éve saját egészségügyi problémám miatt kerültem kapcsolatba az Aviva módszerrel és kezdtem el a gyakorlást. Már az első alkalommal a négy órás tanfolyamon éreztem, hogy olyan dologgal találkoztam, aminek meghatározó szerepe lesz az életemben. Azóta folyamatosan gyakorlom a tornát és tapasztalom jótékony hatásait.

Rólam

A legfontosabb az életemben, hogy anyuka vagyok és családban élek! Amióta a gyerekeim megnőttek és kevesebb időt igényelnek tőlem, azóta van lehetőségem az önképzésre és a személyes fejlődésre.

Éveken át terveztem, hogy az AVIVA módszerrel foglalkozhassak. A közelmúltban jött el az ideje ennek és azóta az elkötelezettje vagyok. Ez azt jelenti, hogy minden lehetőséget megragadok, hogy megismertessem másokkal és oktatóként segíthessek azoknak, akik valamilyen hormonális vagy nőgyógyászati problémával küzdenek, amin a módszer segíteni tud.

Hosszú távú terveim között szerepel olyan programok indítása vagy abban való részvétel ahol a nők testi – lelki egészségének megőrzése a fő cél. 

Tanulmányaim

1997 - Bessenyei György Tanárképző Főiskola - tömegkommunikátor, művelődésszervező szak

2000 Kft - Aerobic oktató szakképesítés

Aviva Alapítvány - AVIVA Módszer Oktató képesítés

Az AVIVÁRÓL

A család egyik alappillére a nő, aki otthonná varázsol egy házat, gyermekeit óvja és formálja, megteremti a családi légkört „őrzi a tüzet”. Ehhez szükséges a mentális, lelki egyensúly, amiben a hormonrendszer harmonizálásának nagy szerepe van. Az Aviva torna ebben tud segíteni. A módszer oktatásában is fontos nekem, hogy minél szélesebb körben megismertessem lányokkal, hölgyekkel, asszonyokkal akiknek segíteni tud majd a problémáikon, hogy egészséges életet éljenek és azt tovább tudják adni.

Az Aurum Életműhely mellett Érden, a Városi Sport Arénában is tartok AVIVA gyakorló torna órákat.

Bezárás

Vágó Péter

Pszichológus, teológus, coach

Vágó Péter

A Balga ismétli baját,
az Okos megoldja,
a Bölcs már bele se kerül.

Mindhárom működés jelen van életünk más-más területén.

 

Lehetőségünk, 

- amihez eddig balgán álltunk hozzá (ismételten rossz helyzetekbe kerültünk)
- azt mind okosabban oldjuk meg,
- amit eddig okosan kezeltünk - azokhoz a helyzetekhez bölcsen álljunk hozzá!

Nehéz helyzeteket élünk meg:
„Nagy bajban vagyok, nem látom a kiutat!” „Krízisben vagyok!” „Elakadtam…” „Hitem megroggyant…” Valami nem jól működik az életemben” „Házasságom gödörben!” „Döntésképtelen vagyok...”

Áttekintetjük, merre van a kivezető út, még mi szükséges a megfogalmazott cél eléréséhez. Ami túl van az erőnkön, ott lép be a Mindenható, segítő Atyaként.
Az elmúlt több mint 25 évben, ezen az úton igyekeztem segíteni a hozzám fordulókat.

„Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék; hanem igyekezem, hogy el is érjem, amiért meg is ragadott engem a Jézus a Messiás.”
Filippi 3,12


Tanulmányok

ELTE BTK | Pszichológia
SzPA, Logos Hungary | Teológia
NLP Hungária Kft. | Neuro Lingvisztikus Programozás
PTF | Keresztény szemléletű coaching és vezetés


Szakmai tapasztalatok

Felső oktatásban laboráns, tudományos segédmunkatárs, adminisztrátor, főiskolai adjunktus
Gyülekezeti pszichológus, lelkigondozó
Magánpraxis

Bezárás

Kovács László

Lelkigondozó

Kovács László

Bemutatkozás

Nem vagyok egyetlen tudományág specialistája. Amióta az eszemet tudom, mindig is vonzottak a határterületek. Ezért már teológiai hallgató koromban eljártam önismereti, készségfejlesztő tréningekre. Lelkész lett belőlem, de a gyülekezeti munka mellett mindig kerestem a lehetőséget a kapcsolatra az "utca emberével". Jópár évig a telefonos lelkisegély szolgálat ügyelője voltam. Klinikai lelkigondozói kurzust végeztem a SOTE keretében. Szociális intézmények munkatársaként, majd vezetőjeként idősekkel és pszichiátriai betegekkel foglalkoztam ill. jelenleg is foglalkozom.

Lelkészek, lelkigondozók, pszichológusok, orvosok, sokszor elbeszélünk egymás mellett, mert más nyelvet használunk. Akinek viszont valamilyen lelki természetű problémája adódik, az csak egyféleképpen tudja elmondani, mégpedig azon a nyelven, azzal a szókinccsel, amelyet megtanult. Azt tartom az egyik legfontosabb feladatomnak, hogy abban segítsek a hozzám fordulóknak, hogy egy adott esetben szükség van-e valamilyen szakirányú segítségre, vagy a segítő beszélgetés önmagában is elegendő. Megtiszteltetésnek veszem, ha a középkorúak és az idősek korosztályából is bizalommal fordulnak hozzám. Különösen is fontosnak gondolom, hogy férfitársaim is fel merjék vállalni, ha az életútjuk egy pontján elakadtak, tanácstalanná váltak.

Az Aurum Életműhelyben önkéntesként tevékenykedem, és az életem során bennem leszűrődött tapasztalatokkal igyekszem támogatni a többiek munkáját.

Tanulmányok

1983 Földrendező üzemmérnök

1988 Baptista Teológiai Akadémia lelkész

1997 Klinikai lelkigondozó szaktanfolyam

Munkatapasztalat

1988-tól főállású, 1996-tól jelenleg is mellékállású lelkipásztor

1996-1998 mentálhigiénés csoportvezető idősek otthonában

1998-2001 mentálhigiénés csoportvezető pszichiátriai otthonban

2002-2009 intézményvezető idősek otthonában

2009-2010 intézményvezető pszichiátriai otthonban

2010-2011 mentálhigiénés munkatárs hajléktalanszállón

2011-2017 mentálhigiénés munkatárs idősek otthonában

2017- telephelyvezető idősek otthonában

Társadalmi szerepvállalás:

1990-1995. Lelkisegély telefonszolgálat

1996-2008. Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete

Bezárás

Mógor Krisztina

Coach

Mógor Krisztina

Mógor Krisztina vagyok, két éve írok az önképzésről, közösségem a Dayfly Önképzés Mesterfokon Édesanyáknak, diplomás coachként, szakértőként már találkozhattál velem az Édesanyák csoportban. Két csoda, Mira (5) és Ármin (3) édesanyjaként állok helyt a mindennapokban.

"Olyan vagyok, mint egy fa, amelyik már megerősödött. Benne van a forró nyárban, néha nagy viharok lengetik a lombját, néha gyerekek másznak rá, és zajlik körülötte az élet. Nézi, hallgatja a történeteket, a célokat, a sérelmeket. Van, aki plédet is hoz, és sokáig marad, van, aki meg is öleli, mások pedig épp csak egy pillanatra állnak meg mellette. Egészen erős ez a fa, termése is van. Szereti meglátni az emberek arcán az őszinte érzéseket, és várja, figyeli azt a pillanatot, amikor megcsillan a szemük, mert megszületett a megoldás."

A dayfly, azaz a tiszavirág mindent beletesz a napjába. Ki tudja, talán ő is tisztában van azzal, hogy csupán egy nap az élete. Ez a nap csodaszámba megy, turisták ezreit vonzza a látványuk ilyenkor. Beszélgetéseim során gyakran felteszem azt a kérdést, hogy mit tennél, ha minden mindegy volna?  Ilyenkor ügyfeleim levethetik a bábjukat és őszinte lelkesedéssel beszélnek önmagukról. Együtt élvezzük ezt az átalakulást.

A találkozóink elsősorban erről szólnak. Fontos, hogy elfogadjuk egymást, fejlődünk, mindenki a saját útján. Egy szemléletet szeretnék átadni az édesanyáknak, amely segít, hogy kiegyensúlyozottak, hatékonyak legyenek a mindennapjaikban, s ezáltal jó példával álljanak a gyermekeik előtt. Az a célom, hogy minél több embernek segítsek a harmonikus élet megvalósításában. Tanácsot a legritkább esetben adok. Coachként abban hiszek, hogy minden ember a saját életének szakértője, a válaszok ott vannak mindenkiben. Ma már azt is tudom, hogy hogyan lehet ezt kihozni másokból.  

Tudom, milyen nehézségekkel küzdenek az édesanyák, hiszen a saját bőrömön tapasztalom. Az anyaság számomra a legnagyobb kincs, nagy kihívás és sok, sok munka. A coaching szemlélet segítségével megtalálhatják ügyfeleim a megoldást a problémáikra, és átkeretezhetik a hozott mintáikat. Az elsődleges célom, hogy a résztvevők tudják, megbízhatnak bennem, fogom a kezüket, amíg szeretnék és kihozom belőlük mindazt, amire képesek. Hiszem, hogy a lehetőség ott van mindenkiben! Legyél jelen velem!

 

Végzettségeim

Kommunikációs művelődésszervező - Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola, 2002-2006

Andragógus - Pécsi Tudományegyetem, 2006-2008

Diplomás coach, nemzetközi ACC minősítéssel - Pünkösdi Teológiai Főiskola, 2007-2008

Bezárás

Hamar Dániel

Coach

Hamar Dániel

Bemutatkozás

A huszas éveim elejétől kezdve fókuszomban az emberek, közösségek, kultúra, társadalom, filozófia és azok kölcsönhatásai állnak. Kulturális antropológia és filozófia szakon kezdtem tanulmányait, majd a teológia irányában folytattam azokat. Évekig lelkipásztorként dolgoztam. Az emberi lélek rejtelmei, az életvezetés fontossága ekkor vált szakmai szempontból is fontossá nekem. Majd rendezvényszervezés és művészeti management felé vettem az irányt.

Több mint tíz éve szenvedélyesen veszek részt a segítő és támogató szakmák valamelyikében. Kutatom és tanulom azokat az eszközöket, melyek lehetőséget adnak arra, hogy a hozzám fordulók leküzdjék akadályaikat, eljussanak a kívánt céljukhoz és kihozzam belőlük a lehető legtöbbet. Ennek keretében kezdtem tanulni a megoldásközpontú brief coaching kifinomult módszertanát és ezköztárát.

A nálam kérhető coaching ülések célja, hogy átsegítsenek problémás helyzeteken, időt és teret biztosítsak arra, hogy rendezd gondolataidat, konkretizáljad céljaidat, tudatosítsd erőforrásaidat, és megtervezd a következő lépést. Nem egyszerűen tanácsot adok ahhoz, hogy mit tégy egy helyzetben, hanem az üléseken keresztül kompetenciát építünk a kihívással teli területek kezelésére. Mindezt a Brief coaching keretein keresztül érjük el.

Amit még tudni kell rólam, hogy szenvedélyes beszélgető vagyok, sokat írok, szervezek, főzök és próbálok minél többet utazni is. Rendszeres közösségi programokat szervezek otthonomban, azzal a céllal, hogy a beszélgetés és közös gondolkodás számára újra teret teremtsek a technológiától és elektronikai eszközöktől teli társadalmunkban.

 

Tanulmányok, végzettségek

Golgota Teológiai Főiskola – Teológus

PTF - Keresztény Szemléletű Coach és vezető szakirányú továbbképzés

Grace Ministries lelkigondozói képzés

Vezetéselméleti képzések: European Leadership Forum 2011, 2012, 2013, 2014,2015

Calvary Chapel negyedéves Vezetői tréningek 2005-2011

SOZO festival leadership course

Bezárás

Záborszky Dávid

Lelkipásztor, tréner

Záborszky Dávid

Érdekelnek az emberek. Az életük, a motivációik, hogy honnan hová tartanak, milyen történet van mögöttük, és mit látnak maguk előtt. Szeretek újabb és újabb fehér lapokat elővenni. Nincs annál jobb, mint amikor te alakíthatod ki az új képet. Ha elrontod, bármikor újat kezdhetsz. Ebben hiszek grafikusként, vállalkozóként és lelkipásztorként is.

Tájépítészmérnöki és tervezőgrafikai tanulmányok és munkák után nagy fordulatot vett az életem. Sokáig próbáltam elnyomni egy halk, belső hangot - hiszen szakmát kell tanulnunk, el kell helyezkednünk, majd dolgoznunk kell, erről szól az élet -, sikertelenül. Isten hívását éreztem és lassan elfogadtam: teljes életem akkor lehet, ha azt az emberek szolgálatába állítom. Ez lett a hivatásom.

Hiszem, hogy mi, emberek, nem csak test és még csak nem is lélek, hanem egyben szellem is vagyunk. Ez a hármasság együtt alkot egy, kerek egészet. Bármely terület hiányos, sérült, az a többi területre is kihatással van.

Hiszek a közösség erejében. Egészséges közösségben gyógyulunk. Mindannyiunk sérülésének gyökere részben kapcsolati eredetű, így egészséges kapcsolatainkban szinte észrevétlenül, természetesen gyógyulunk. Ezen az úton nagyon sokat köszönhetek mentoraimnak.

Hiszem, hogy feladatunk van társadalmunk, a tágabb közösség felé. Ebben komoly küldetése van az Aurumnak. Megtisztelő ebben részt venni és jó látni a kibontakozását.

Feleségemmel és fiammal jelenleg Budapesten élünk.

 

Tanulmányok

Tájépítész mérnök (BCE)
Tervezőgrafika (Ring)
Teológia (GTF)
Hozzáértő segítő (Mekdsz)
CLP tréner (Xpand)

 

Szakmai tapasztalatok

2007-2009 - Diákkörvezetés (MEKDSZ, Budapesti Corvinus Egyetem)
2008 - Ifjúsági Vezetőképzés (Formacion, Lengyelország)
2009 - Egyetemi közösségek (University of Sheffield, UCCF, Egyesült Királyság)
2012-2013 - Közösségalapítás a gyakorlatban (MBE, Tatabánya)
2013-2017 - Közösségalapítás, -vezetés (TÉR, Budapest)
2014 - Közösségalapítás, nemzetközi képzés (ECMI, Spanyolország)
2015 - Vezetőképzés (European Leadership Forum, Lengyelország)
2016 - Vezetőképzés, jelenlét a nagyvárosban (Movement Day, NYC, USA)
2016-2017 - Vezetői, közösségépítők hálózata (Kornya-program)
2017 - Apologetikai továbbképzés (Evangéliumi Vezetők Fóruma, Magyarország)
2017 - Közösségek egy nagyvárosban (City to City Europe, Olaszország)