ÁBRÁM BORÓKA

Dietetikai tanácsadó

A táplálkozás a világ egyik legtermészetesebb és mégis legérdekesebb dolga. Hiszen minden mindennel összefügg. Oda-vissza ható folyamatok vannak az egészségünk, a hormon-háztartásunk, közérzetünk és energiaszintünk között. Dietetikusként abban próbálok minél hatékonyabb segítséget nyújtani a hozzám fordulókhoz, hogy ezt a sajátos egyensúlyt együtt megtaláljuk. Nem egyszerű, de hálás feladat és egyszerre kihívás és szép ebben a változatosság. A szokásaink nehezen változtathatóak meg, de egy egész életre kihatással lehetnek, ezért van felelősségünk saját magunk iránt.

Szívügyem a prevenció, hogy az emberek egészségesebb életmódot kövessenek, és ehhez hozzásegítsem őket a szakmai háttérrel. Szeretem azokat a pillanatokat, amikor a munkám során az emberek megértik a miérteket és nem csak betartják az előírásokat. Fő érdeklődési köröm a szakmán belül: elhízás, inzulin rezisztencia, PCOS, meddőséget okozó kórképek, ételintoleranciák.

Ha úgy érzed, szükséged van vezetésre ebben a változásban, önismereti utazásban, önfejlesztésben és a saját jól létedért való aktív tevékenységben, akkor keress bátran! 


VÉGZETTSÉGEIM

Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Budapest | 2018
Dietetikai tanácsadó

SZAKMAI TAPASZTALATOK

TANTUdSZ kortársoktatói program folyadékfogyasztás témakörében | 2016-2017

Önkéntesként csoportos előadások és foglalkozások tartása az egészséges táplálkozásról óvodákban, iskolákban, a vakok intézetében és idős klubban | 2016-2017

Lélegzet Magazin életmód rovatának állandó szerzője | 2016-2017 

Tudományos Diákköri Konferencián nívódíj, szakmai nívódíj, szakmai különdíj, harmadik helyezés | 2018 "Folyadékfogyasztással kapcsolatos egészségnevelő program hatékonysága"