SZISZ LILLA

Pszichológus, kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns

Mindannyiunk életében akadhatnak olyan periódusok, amikor szükségünk van külső segítségre valamely problémánk megoldásához vagy önismeretünk mélyítéséhez. Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk megtalálni a válaszokat és a lehetőségeket a saját életünkben, de néha rendkívül nehéz meglátni azokat a lépéseket, amiken keresztül változhatunk. Úgy gondolom, hogy a mély empátia és a feltétel nélküli elfogadás képes teret adni az érzelmek és gondolatok szabad kifejezésének és ezáltal új utakat nyithat meg számos probléma megoldásában.

A közös munka során személyközpontú, kognitív viselkedésterápiás és sématerápiás szemléletben dolgozok, ami komplex rálátást ad a különböző élethelyzetekre. Arra törekszem, hogy a kliensekkel közösen megértsük az életükben kialakult összefüggéseket, emellett igyekszem empatikusan objektív tükröt tartani a saját erősségeikről és a fejlesztendő területekről. Az önismeret nem mindig könnyű, hosszútávon mégis megéri a kiegyensúlyozott mindennapok érdekében. A munkám során az motivál, hogy szeretem látni, ahogy az emberek egyre inkább megismerik önmagukat, megértik saját mintáikat és megszeretik azt a reális képet, ami fölött mindaddig elsiklottak vagy épp a változás útjára lépnek.

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakán végeztem, tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon. Szakmai szemléletem kialakításában meghatározó szerepet játszottak a Nap-Kör Alapítványban töltött éveim, ahol dolgoztam pánikbetegséggel és depresszióval küzdő páciensekkel. A másik alap, amelyre munkám során építek a Kognitív és Sématerápiás Központban szerzett tudás. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta képzésén veszek részt. Emellett nagy hangsúlyt fektetek saját önismeretem fejlesztésére, mivel úgy gondolom, ez elengedhetetlen a szakmailag hiteles és kiegyensúlyozott munkavégzéshez.

Lilla kismamaként jelenleg nem vállal új folyamatokat. 


VÉGZETTSÉGEIM

Magyar Családterápiás Egyesület | 2021-től folyamatban
Pár- és családterapeuta képzés

Kognitív és Sématerápiás Központ (VIKOTE) | 2020-tól folyamatban
Sémakonzultáns képzés

Kognitív és Sématerápiás Központ (VIKOTE) | 2019
Kognitív viselkedésterápiás konzultáns 

Eötvös Loránd Tudományegyetem | 2018
M.A. Pszichológus, Tanácsadás- és iskolapszichológia specializáció

Eötvös Loránd Tudományegyetem | 2016
B.A. Viselkedéselemző pszichológus

SZAKMAI TAPASZTALATOK

Nap-Kör Alapítvány | 2016-2019
Személyközpontú készségfejlesztő tréning és szupervízió, egyéni esetvezetés